lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 d’octubre, 2009

Puigcercós diu que el dret a decidir no passa necessàriament per fer un referèndum

Joan Puigcercós ERC 191009 CATr

El president d'ERC i candidat a les eleccions del 2010, Joan Puigcercós, ha assegurat aquest dilluns que el dret a decidir no passa necessàriament per fer un referèndum. El líder d'Esquerra ha situat com a eix del programa polític del partit per a la pròxima legislatura el dret de decidir sobre la independència de Catalunya.

En declaracions a Catalunya Ràdio, però, Puigcercós ha defensat el dret del poble a poder-se explicar i a decidir el seu futur, tot i que no ha especificat com fer-ho si no és a través d'un referèndum. El líder d'ERC ha assegurat que a partir d'ara vol "parlar amb totes les persones i recórrer el país" per poder escoltar la gent, que considera que "s'ha de poder explicar" siguin o no independentistes.

Sobre els possibles pactes postelectorals, Puigcercós ha remarcat que ERC "no anirà amb qui vulgui fer passos enrere". Amb tot, ha esquivat respondre a la pregunta sobre si tornaria a pactar amb el PSC o si el seu discurs de proclamació com a candidat a la presidència de la Generalitat d'aquest cap de setmana vol ser una picada d'ullet a CiU.

directe.cat: Ridao matisa ara que el dret a decidir no és condició d'ERC per pactar