lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 d’octubre, 2009

Xoc frontal entre partits i plataformes per l'organització de les consultes

La cohesió entre els diversos sectors implicats en l'organització de les consultes d'autodeterminació que es preparen en una vuitantena de pobles de Catalunya està en perill greu. El conficte, un xoc frontal entre els representants de partits i càrrecs electes i les plataformes ciutadanes, s'arrossega des de fa quinze dies ha esclatat del tot aquest divendres, arran d'un article publicat a l'AVUI per Alfons López Tena.

El text –que rectifica unes declaracions anteriors contra Reagrupament al Canal Taronja de Vicacusa les plataformes d'haver "dinamitat" el procés en trencar "unilateralment" un acord assolit anteriorment amb el sector liderat per Òmnium Cultural i Decidim.cat, assemblea d'alcaldes i regidors sobiranistes i encapçalat per l'alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega –proper a ICV– i el tinent d'alcalde de Sant Llorenç Savall Marc Sanglas –secretari de política municipal d'ERC.

López Tena, militant de CDC i exvocal del Consell General del Poder Judicial i un dels principals assessors de la consulta d'Arenys de Munt, qualifica de "tòxiques" les plataformes, assegura que l'han "enganyat una vegada però no tindran una nova oportunitat de fer-ho". I reivindica la necessitat que els càrrecs electes tinguin un paper en el procés. "Calen també uns alcaldes i regidors impulsant activament i treballant per la consulta", afirma.

Alfons López Tena: Consultes dinamitades (Avui)