lo carrer del riu

24 de novembre, 2009

Barça 2 - Inter 0. SÍ !!!

Puyal 241109

El Barça ha fet un pas de gegant per aconseguir la classificació per als vuitens de final de la Lliga de Campions, derrotant l'Inter de Milà per 2-0 en el penúltim partit de la fase de lligueta d'aquesta competició. El Camp Nou s'ha vestit de gal·la (la millor entrada de la temporada amb 93.000 espectadors) per a un partit clau, on el Barça podia quedar quasi fora de combat a la Champions i per al que Guardiola no podia comptar ni amb Messi, ni amb Ibrahimovic. L'equip ha respost amb una de les millors actuacions col·lectives de la temporada, si no la millor, i una victòria clara, meritòria i valuosíssima que li permet recuperar el primer lloc de la classificació provisional del Grup F i li posa a l'abast el primer lloc final guanyant o també empatant (en funció de resultats) en l'últim partit, al camp del Dinamo de Kiev. El partit ha començat de la millor manera possible, amb la notícia de l'empat entre el Rubin Kazan i el Dinamo de Kiev (0-0) en l'altre partit del Grup F, que eliminava l'amenaça d'eliminació directa del Barça davant l'Inter i aplanava el camí cap als vuitens de final. La segona part era superar l'Inter. I aquí el Barça ha substituït les absències de Messi i Ibrahimovic per la seva millor versió com a equip, amb una intensitat enorme, una concentració defensiva immensa i un ritme altíssim que li ha permès superar l'Inter de Mourinho en totes les línies i encarrilar el partit ja a la primera part amb dos gols. El primer ha arribat encara no als deu minuts de joc en jugada d'estratègia, després d'un corner prolongat des al segon pal que Piqué ha convertit en l'1-0. El segon tampoc ha trigat molt, al minut 26, però ara després d'una jugada magnífica, amb una circulació de pilota rapidíssima creuant tot el camp, que ha culminat Xavi amb una obertura al primer toc a Alves, centrada al segon pal i rematada tal com venia de Pedro que ningú ha pogut aturar. El recital ha continuat fins al descans i també després, gràcies a un Iniesta que ha agafat el rol de Messi, movent-se entre línies i desequilibrant per totes les zones de l'atac, a la direcció magistral de Xavi uns metres més enrere, a la omnipresència de Busquets escombrant-ho quasi tot, a la mobilitat d'Henry i Pedro donant profunditat a la circulació, al desplegament físic de Keita, a la anticipació de tota la defensa i a la pressió brutal de tot l'equip. Davant d'aquest desplegament, l'Inter no només no ha pogut evitar la derrota, sinó que no ha pogut xutar a porteria en tota la primera part. I a la segona ha optat per fer un retoc defensiu amb Muntari i per endurir molt les seves accions intentant trencar el ritme del joc blaugrana. El Barça no ha baixat en cap moment la intensitat, però malgrat que ha tingut un parell d'ocasions més per ampliar el marcador, el marcador ja no s'ha mogut. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit