lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 de novembre, 2009

La majoria de catalans defensa un referèndum sobre la independència, segons un sondatge de La Vanguardia

Si ho diu La Vanguardia...!!! La majoria dels catalans, un 53%, es declara favorable a la convocatòria d'una consulta sobre la independència, segons un sondatge que publica avui La Vanguardia, segons el qual la impressió general al país és que l'independentisme va creixent. El sondatge indica que si demà es convoqués el referèndum, el sí obtindria un 35% dels vots; el no, un 46%; hi hauria un 7% d'indecisos; un 3% de vots en blanc i una abstenció de només el 8%.

Els resultats d'aquest sondatge es fan públics en un moment en què desenes de municipis del Principat es preparen per celebrar consultes sobre la independència el 13 de desembre vinent, aprofitant l'embranzida de la consulta d'Arenys de Munt del 13 de setembre.

Coincidint amb aquella consulta, La Vanguardia mateix feia una estimació sobre les possibilitats que el sí s'imposés en un eventual referèndum al Principat i arribava a la conclusió que obtindria un 40% dels sufragis, confirmant-se una tendència a l'alça d'aquests últims anys. Segons els últims sondatges del CIS i del Centre d'Estudis d'Opinió, el 20% dels catalans donen suport a la independència, però si es convoqués un referèndum aquest suport es duplicaria.

directe.cat: La majoria de catalans vol un referèndum d'autodeterminació