lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de novembre, 2009

López Tena insta els partits a prendre nota dels resultats del 13-D ja que "no tenen un caràcter simbòlic, sinó polític real"

El director executiu d'Osona Decideix, Alfons López Tena, acompanyat de la periodista Patrícia Gabancho, ha presentat aquest dimecres en un hotel de Madrid –amb forta presència de corresponsals estrangers– les consultes sobre la independència de Catalunya que se celebraran a la comarca d'Osona el 13 de desembre que ve.

López Tena ha defensat que la consulta "no té un caràcter simbòlic, té un caràcter polític real". Així, ha assenyalat que els partits "hauran de prendre nota" dels resultats, ja que es consultarà a les mateixes persones que després exerceixen el seu dret a vot a les eleccions. Amb tot, considera que el que passi a Osona no pot ser extrapolable al conjunt de Catalunya.

López Tena ha defensat que es tracta d'un "procés democràtic i legal" i que per això es reconeix també la legalitat de l'Estat espanyol. En cas que per ordre judicial, la consulta no es pogués celebrar, ha avançat que acatarien la sentència però la recorrerien. Sobre els col·legis electorals, ha assegurat que tenen preparades "alternatives" per si hi ha una "actuació de mala fe" per part de l'Estat que els impedeix fer servir seus institucionals.

eldebat.cat: López Tena adverteix que hi ha “alternatives” per si l’Estat “vol impedir el referèndum”