lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de desembre, 2009

El 'Financial Times' presenta les consultes sobre la independència com a "soroll dels separatistes"

Un altre article de Financial Times, signat pel corresponsal Víctor Mallet, torna a portar cua. En el text, titulat The fragility of nations: how to handle secessionists i publicat a l'edició digital del diari anglès, Mallet comença dient que els separatistes, escocesos i catalans, "estan tornant a fer soroll".

El Financial Times parla de les consultes independentistes que s'estan preparant a Catalunya per al 13-D i és pregunta "¿com haurien de respondre els sindicalistes a aquestes iniciatives?". El redactor planteja com cal tractar als independentistes, i suggereix utilitzar una estratègia de no confrontació, riure, donar la raó a tothom, no fer res, i posa l'exemple de Zapatero.

L'article lamenta que el Tribunal Constitucional haurà de donar a la fi una sentència que farà infeliç a molta gent: "els nacionalistes catalans, els nacionalistes espanyols o ambdós". A més, afegeix, entre altres coses, que el suport a la independència arriba només a una "cinquena part" i no pas a un 50%, com indiquen les enquestes.