lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de gener, 2010

Ausàs: "CiU sembla que hagi descobert avui que Catalunya no és independent"

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha recriminat a CiU la seva posició respecte a la llei de consultes i li ha retret que no se sumin a una proposta "tan important per al país". "Em fa gràcia perquè sembla que CiU hagi descobert avui que Catalunya no és independent", ha declarat Ausàs a Girona l'endemà que s'hagi tancat la ponència parlamentària sense el suport de CiU, que no considera útil la nova llei perquè totes les consultes requeriran l'autorització de l'Estat.

Ausàs ha dit que la llei "no té marxa enrere", que ha de ser una llei "per fer-la servir" i ha convidat CiU a "donar explicacions" de la seva negativa per ser una normativa que "la majoria de la gent veu bé". El conseller ha recordat que aquesta llei permetrà als catalans expressar el seu dret a decidir i ha defensat que es tracta "d'una veritable llei de referèndums".

"Amb l'aprovació immediata del Parlament, malgrat que molts ho posaven en dubte, Catalunya podrà convocar referèndums per preguntar a la ciutadania sobre qualsevol qüestió d'especial transcendència política", ha detallat.