lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 de gener, 2010

Els veïns del Cabanyal protagonitzen la manifestació contra els enderrocaments

Milers de veïns del Cabanyal han participat avui en una manifestació contra el projecte urbanístic que preveu d'enderrocar edificis històrics d'aquesta zona marítima de València. Tot i el desafiament del govern local i autonòmic a l'ordre ministerial que obliga a aturar els enderrocaments, els veïns es mostren optimistes.

Milers de persones han marxat pels carrers del barri amb una presència massiva de veïns del Cabanyal. En tot moment la concentració ha tingut un gran caràcter festiu amb grups de música intercalats entre els assistents. Barrejats amb la gent hi havia representacions destacades de diversos partits, entre els quals el PSOE, Esquerra Unida i Compromís (Bloc i Iniciativa), així com d'associacions de tota mena, des de la Intersindical Valenciana a Acció Cultural del País Valencià o En Moviment.

Els manifestants han cridat consignes contra el PP i contra l'alcaldessa de València i han reivindicat el dret a preservar el patrimoni propi. Diverses pancartes es referien a la situació del barri qualificant-la d'Espoli.