lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de gener, 2010

ERC continua esperant que la llei de vegueries arribi al Parlament aquest gener

Joan Ridao ERC 050110 CATr

ERC no se sent vençuda. Almenys aparentment. I continua mantenint que espera que la llei de les vegueries arribi al Parlament ·"aquest gener", malgrat que el president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat aquest dimarts als seus consellers que no es pot posar data a l'aprovació del projecte, defensat pels republicans, al consell de govern, pas imprescindible per enviar-lo a la cambra legislativa.

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha assegurat aquesta tarda en una entrevista a Catalunya Ràdio, que l'únic que ha endarrerit momentàniament el procés és la "complexitat" de la llei en preparació, que comportaria una modificació de la llei de bases de règim local, de la llei electoral i dels límits provincials, que depenent del vist-i-plau del govern estatal.

"No és fàcil, però ni això ni un cert conservadorisme en alguns territoris no aturarà el govern", ha advertit. "Si no és ara serà d'aquí a quinze dies, però la llei anirà al Parlament en breu, espero que sigui aquest mes de gener. Sigui com sigui hi ha temps d'aprovar-la al Parlament (abans que s'acabi la legislatura), i al capdavall és un mandant de l'Estatut i aspiració del catalanisme", ha recordat.