lo carrer del riu

lo carrer del riu

19 de gener, 2010

ERC demana formalment a Bono que substitueixi la Constitució amb símbols franquistes de l'Eurocambra

El portaveu i secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha adreçat una carta aquest dimarts al president del Congrés, José Bono, demanant formalment que "disposi el que sigui necessari" per procedir a "la substitució" de l'exemplar de la Constitució amb símbols franquistes de l'Eurocambra per un altre que "no només representi el parlamentarisme de l'Estat espanyol sinó també els principis democràtics que el sustenten". En aquesta missiva, Ridao considera que ERC no pot sinó donar suport a la voluntat expressada pels representants europeus i secundar la petició de retirada d'aquest exemplar.

El portaveu d'ERC, Joan Ridao, ha exposat a Bono l'existència d'aquesta Constitució amb símbols feixistes a l'Eurocambra i ha recordat també "el rebuig de nombrosos eurodiputats de diverses nacionalitats" davant aquest fet i la "petició que l'exemplar sigui retirat".

Aquesta Constitució que "conté clares referències predemocràtiques" no només atempta contra "els pilars fonamentals de la institució europea, sinó contra el contingut de la mateixa carta magna", ha argumentat Ridao.