lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de gener, 2010

Noranta mil alumnes d'ESO tindran els llibres de text gratis en format digital al setembre

Els alumnes de primer i segon d'ESO dels centres del Principat adherits al programa del departament d'Educació EduCAT1x1 de digitalització a les aules podran adquirir de franc els llibres de text en format digital al curs que ve. El programa afecta a uns 90.000 alumnes, les famílies dels quals rebran una targeta digital amb l'import del material i podran comprar els llibres des d'un portal web anomenat Empúries.

Tot i que no s'ha especificat l'import inicial que el departament posarà a la targeta de les famílies, el director general d'Educació Bàsica i Batxillerat, Jaume Graells, ha dit: 'hem demostrat que amb els 30 euros es pot garantir la gratuïtat dels materials'. Les famílies que ho desitgin podran afegir més diners a les seves respectives targetes per a adquirir materials complementaris que ofereixin les editorials.

Graells ha explicat que aquest és un projecte únic al món i que ja s'està treballant en una eina informàtica que permeti un accés comús a tot els continguts digitals que ofereixen les editorials des de tots els entorns de treball. El departament d'Educació preveu que en els pròxims quatre anys la gran majoria dels centres del Principat tinguin accés als recursos d'aquesta web.

LaVanguardia: 90.000 alumnos catalanes tendrán libros digitales gratis en septiembre