lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de febrer, 2010

Catalunya insta l'Estat a canviar 29 municipis de província

La Generalitat instarà el ministeri de Política Territorial que canviï de província 29 municipis catalans per adequar-los a la nova distribució en províncies, comarques i vegueries prevista a l'Estatut. Les modificacions afecten, entre d'altres, 15 localitats del Solsonès i 9 de la Cerdanya.

Catalunya està dividida en quatre províncies i 41 comarques, i també ho serà en set vegueries, però els tres mapes no encaixen. Un exemple és el municipi de Gósol, situat avui a la província de Lleida i la comarca del Berguedà. La Generalitat vol que s'incorpori a la província de Barcelona, a la qual pertanyen la resta de municipis de la comarca.

Els canvis en els límits provincials que demana la Generalitat i que el Congrés ha d'aprovar per llei orgànica, afecten tres demarcacions: Lleida, Girona i Barcelona.

El propòsit de la Generalitat és que les províncies es mantinguin, encara que només serviran com a "administració territorial de l'Estat i de circumscripció electoral per a les eleccions generals", va explicar el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs.