lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de febrer, 2010

"Coge el dinero i corre"

Ridao es va quedar curt en comparar-ho amb "Bienvenido Mr.Marshall" AMAC 110310 RAC1

El Govern va haver de posar diners sobre la taula per a trobar pobles disposats a acollir el magatzem temporal centralitzat (MTC) que custodiarà les 6.700 tones de residus nuclears de les centrals espanyoles. El Ministeri d'Indústria va fer un "tracte" amb l'Associació de Municipis en Àrees Nuclears (AMAC) pel qual es va comprometre a augmentar fins a 8,25 milions d'euros cada any la suma que reben, segons fonts de la negociació, amb la condició que presentessin candidats a quedar-se amb l'abocador atòmic. El Ministeri nega tal acord.

Els pobles nuclears van rebre al 2009 més de 20 milions d'euros, segons la comptabilitat de l'Empresa Nacional de Residus Radioactius (Enresa). Els 69 municipis de la AMAC, incloses totes les localitats amb centrals atòmiques, es reparteixen la major part d'aquesta quantitat, procedent de les quotes que paguen les companyies elèctriques propietàries dels reactors.

El tracte aparaulat entre Indústria i els pobles nuclears era que sense candidats no hi hauria diners, i viceversa. El 29 de desembre, el mateix dia que el Ministeri va publicar al Boletín Oficial del Estado la convocatòria per a triar l'emplaçament del MTC, el departament de Miguel Sebastián va complir la seva part i va obrir l'aixeta dels diners, a l'arrencar el procés per a modificar l'Ordre Ministerial d'assignació de fons a municipis nuclears.

Público: Industria pagó para que Yebra y Ascó optaran al ATC