lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de febrer, 2010

Sabaté qüestiona el «no» institucional a l'MTC i fins i tot planteja un magatzem per als reactors catalans

Amb amics així, no ens calen enemics !!! El delegat del govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, trenca avui el seu silenci des que es va obrir el procés de selecció d'una seu per al magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears. El dirigent socialista, que fa temps que es va mostrar partidari que la demarcació fos la seu de la polèmica instal·lació, matisa aquella opinió ja que acaba reconeixent que no hi ha hagut un bon procés previ d'informació ni hi ha prou consens.

Malgrat això, Sabaté manté implícitament la seva posició de fer una crida a la responsabilitat com a país: «Hem acabat decidint que no es faci a Catalunya, de manera que serem l'únic país del món que dependrà d'un altre en aquesta matèria tan sensible», conclou.

També ironitza amb el fet que l'«estigmatització» de l'equipament i dels pobles amb instal·lacions nuclears pot acabar «espantant» els candidats de fora de Catalunya a guardar la deixalla que es genera a les centrals catalanes. «I si ningú vol els residus de les nuclears catalanes, què en farem», es pregunta, i respon recuperant una proposta seva: s'hauria de buscar una alternativa a Catalunya «per als residus que es generen aquí».

Això sí, Sabaté coincideix amb els «ecologistes seriosos» que primer caldria marcar un calendari de tancament de les centrals espanyoles, però de tota manera no ho veu una condició ineludible per construir l'MTC.

Sabaté s'havia mantingut indirectament en el centre d'atenció del polèmic procés fins i tot sense haver obert la boca, ja que l'any passat va arribar a afirmar que el magatzem podria ser una oportunitat econòmica per al municipi del Camp de Tarragona o l'Ebre que aspirés a ser-ne la seu i, ara, mentre el govern s'hi oposava, l'alcalde d'Ascó feia públic la setmana passada que Sabaté, natural de Flix, li havia donat suport, sense que el delegat ho desmentís. Avui, concreta una mica més el seu punt de vista.

directe.cat: ERC retreu el 'doble discurs' del PSC amb el cementiri nuclear després que Xavier Sabaté defensi la seva ubicació a Ascó

Marfanta.com: Resposta del PSC-Imnova a Xavier Sabaté (Nota de premsa)

elPeriódico: Benvingut Mr. àtom (No n'hi ha prou d'estar empadronat al poble per accedir a un lloc que exigeix especialització)

1 comentari:

xavi ha dit...

A vegades parlen, els que haurien d'amagar mes el cap.