lo carrer del riu

24 de març, 2010

Barça 2 - Osasuna 0

Puyal 240310

Aquest cop no ha decidit Messi. Aquest cop, ni tan sols ha marcat, després d'haver fet 9 dels últims 10 gols de l'equip a la Lliga. Davant l'Osasuna, el gol decisiu, el que ha obert la llauna i ha encarrilat la victòria l'ha fet Ibrahimovic. Ja tocava. Diumenge passat va trencar la seva sequera de penal i per graciosa concessió de Messi en la golejada a la Romareda (2-4), però aquest cop ha fet el gol clau, el primer, un gol de '9', un gol que dona punts, a 18 minuts del final i desencallant un partit que se li havia travessat i molt al seu equip. No ho semblava. El Barça prometia un partit sense reserves, en la línia dels últims disputats a Saragossa o davant l'Stuttgart. Guardiola no s'ha deixat res a la banqueta i ha fet sortir el millor onze possible, amb Messi, sense rotacions, però l'equip blaugrana no ha donat senyals de vida durant tota la primera part. Guardiola ha provat una variació tàctica, amb Ibra i Henry sols davant, però l'equip ha sortit descol·locat, descoordinat i el seu joc s'ha perdut sempre en la imprecisió, les decisions equivocades i la discontinuïtat. Ibra ha tingut una ocasió només començar i Henry una altra al quart d'hora de partit, totes dues salvades per Ricardo, però ha estat tan poc, tan raquític el balanç i tan desconcertant el joc de l'equip, que el final de la primera part ha estat una bona notícia, amb l'esperança que els minuts de descans servissin perquè Guardiola posés en ordre les idees i les intencions dels seus homes de cara a la segona part. Després del descans ha sortit Pedro, i tot l'equip ha pujar un grau en intensitat, en pressió i en decisió, cosa que li ha permès fer-se l'amo de la pilota i tancar l'Osasuna a la seva parcel·la. Però no ha estat fins la sortida de Keita per Busquets que el Barça ha adquirit també el punt de dinamisme i de verticalitat que li faltava per convertir la possessió en desequilibri per a l'ordenada defensa navarresa. Després d'un parell d'avisos de Messi i Touré i una rematada de cap de Keita que ha salvat Ricardo, ha arribat el moment decisiu del partit. Una jugada per l'esquerra projectada per Iniesta, amb assistència de Maxwell i rematada d'Ibrahimovic a l'àrea petita. Un gran gol col·lectiu, el catorzè del suec a la Lliga, que ha completat Bojan a dos minuts del final, rematant una altra assistència des de l'esquerra d'Iniesta. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit