lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de març, 2010

El Parlament dóna suport a les consultes i l'autodeterminació, amb el vot en contra de PSC i PP

El Parlament ha aprovat aquest matí una resolució de suport a les consultes sobiranistes i al dret a l'autodeterminació, tot i el vot contrari del PSC, el PP i Ciutadans. La resolució, que havia estat inicialment proposada per ERC i s'ha consensuat amb CiU, s'ha debatut a la comissió d'afers institucionals i expressa el "reconeixement" del legislatiu català als referèndums que es van celebrar el cap de setmana passat.

Un segon punt aprovat és que el Parlament ratifica la vigència del dret a l'autodeterminació de Catalunya, com ja ha validat en diverses ocasions des de la recuperació de l'autogovern. El PSC s'ha abstingut en aquesta ratificació, mentre que ICV hi ha donat suport. En la resta del text que s'ha debatut, els ecosocialistes s'han abstingut.

CiU i ERC també han secundat que el legislatiu "encoratgi" a la participació a les consultes previstes per al 25 d'abril i el 20 de juny. I finalment la resolució expressa la voluntat de la cambra de buscar els instruments per aplicar el dret a decidir.

VilaWeb: El Parlament aprova una resolució de suport a les consultes amb els vots de CiU i ERC