lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de març, 2010

Greenpeace recorda que el Parlament va votar contra el cementiri nuclear a Ascó

Greenpeace i Tanquem les Nuclears-100% Renovables han lliurat a Joan Rangel, delegat del Govern central a Catalunya, quatre "bidons de residus radioactius" i una carta adreçada al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, en la qual se li demana que "sigui coherent amb les seves paraules i retiri el projecte de cementiri nuclear promogut per Miguel Sebastián, ministre d'Industria".

Les organitzacions demanen així "la suspensió de la Resolució de 23 de desembre de 2009, de la Secretaria d'Estat d'Energia, per la qual s'efectua la convocatòria pública per a la selecció dels municipis candidats a allotjar l'emplaçament del Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de combustible nuclear gastat i residus radioactius d'alta activitat i el seu centre tecnològic associat d'experimentació nuclear".

Els ecologistes consideren que "el procés iniciat pel Ministeri d'Indústria s'ha caracteritzat per la falta de transparència, l'absència de mecanismes participatius i la falta d'informació veraç a la població i als municipis".

En aquest sentit, Greenpeace i Tanquem Les Nuclears creuen que "el procés pot considerar-se il·legal ja que vulnera clarament els principis jurídics continguts al Conveni sobre l'accés a la informació, la participació del públic a la presa de decisions i l'accés a la justícia en matèria de medi ambient, conegut com a Conveni Aarhus".

GREENPEACE: Greenpeace y Ecologistas en Acción invitan a la ciudadanía a participar en la manifestación del día 7 de marzo en Móra d'Ebre contra el cementerio nuclear