lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de març, 2010

Milers de manifestants refusen que el cementiri nuclear s'instal·li a Zarra

Reclamen a la Generalitat que s'oposi rotundament a la instal·lació Milers de manifestants, gairebé cinc mil, segons l'organització, han recorregut avui la distància que hi ha entre Teresa de Cofrents i Zarra per protestar contra la possible instal·lació del cementiri nuclear a la Vall de Cofrents, on ja hi ha una central nuclear en funcionament. A la manifestació, convocada per diverses entitats ecologistes aplegades a la plataforma Tanquem Cofrents, han assistit representants del PSPV i d'EUPV i els batlles de Cofrents i d'Aiora.

Una de les entitats avui present en la manifestació és Greenpeace, que ha presentat un recurs a l'Audiència espanyola per la suposada vulneració de l'anomenat conveni Aarhus sobre l'accés a la informació i la participació del públic en la presa de decisions. Segons Greenpeace, la declaració del Parlament de Catalunya contra la instal·lació del cementiri nuclear al Principat, amb els vots favorables de tots els partits tret del PP ja reconeix explícitament aquesta vulneració. En aquest sentit, el responsable de la campanya nuclear de Greenpeace, Carlos Bravo, ha demanat al batlle de Zarra 'que no es deixi empènyer pel ministeri d'Indústria en aquest procés antidemocràtic, que només ha causat rebuig i crispació al poble i, per tant, que retiri la candidatura presentada'.

Justament fa un mes que una manifestació amb aquest mateix propòsit ja va aplegar tres mil manifestants a Zarra i prop de deu mil manifestants van sortir al carrer a començament de mes a Móra d'Ebre per refusar la instal·lació a Ascó. Zarra i Ascó són ciutats candidates a instal·lar el cementiri nuclear, juntament amb Albalá, Melgar de Arriba, Santervás de Campos, Torrubia de Soria, Yebra, Villar de Cañas i Congosto de Valdavia.

VilaWeb: Nova mobilització a la Vall de Cofrents contra el cementiri nuclear