lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 de març, 2010

Pujol demana al Parlament que tingui una actitud "rotunda i digna" si el TC retalla l'Estatut

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha demanat avui al Parlament que, si es produeix "més castració química (menys espectacular) o més castració física (més espectacular)" per part del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut, la institució prengui una "actitud rotunda i digna" i que deixi "clar que el plet segueix obert".

Tot i que en un principi Pujol volia dedicar l'editorial del Centre d'Estudis que porta el seu nom a parlar d'unitat i lideratge, s'ha decantat per l'actualitat i la possible retallada del TC, ja que creu que "perjudicarà l'autogovern català".

Segons Pujol, "el que pot salvar" Catalunya és la seva ambició i els seus actius, sense esperar grans ajudes de l'Estat, i ha considerat necessari un projecte amb lideratge per començar una recuperació interna. "Hem d’entendre que en el gran projecte col·lectiu que actualment hi ha a Espanya –i que en el fonamental és compartit per dretes i esquerres– no es compta amb Catalunya. Si per Catalunya s’entén alguna cosa més que quatre províncies que accepten la neocentralització en curs i l’homogeneïtzació", diu Pujol.

LaVanguardia: Jordi Pujol pide que el Parlament avise de que "castrar" el Estatut no cerrará el caso