lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de març, 2010

Un incident amb les barres de control obliga a aturar Vandellòs II

Es pot viure amb l'ai al cor ? La central de Vandellòs II va viure ahir una aturada no programada després que, en una prova periòdica de moviment de barres de control, una d'aquestes barres es va inserir del tot en el nucli del reactor, i tres més hi van relliscar fins a la meitat. L'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV), titular de la central, va abaixar la càrrega fins a arribar al mode d'espera calenta, per analitzar-ne les causes. El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) enviarà un equip d'inspecció per verificar les causes del succés, que no ha suposat, com sempre diuen ells, cap risc per als treballadors ni la població, i que ha estat classificat en el nivell 0 de l'escala internacional.

D'altra banda, el CSN va aprovar ahir la segona revisió del pla Procura, dissenyat per l'ANAV per revisar i corregir d'ara al 2012 els mecanismes d'actuació, avaluació de successos, presa de decisions i comunicació interna, arran de les deficiències en l'episodi de partícules radioactives que es van detectar fora d'Ascó I. El CSN, a més, va aprovar l'informe preceptiu per a la nova directriu bàsica que prepara l'Estat per unificar criteris mínims en els plans especials de protecció civil per a zones en risc radiològic.

Diari de Tarragona: Detecten que la temperatura de l'aigua d'un tanc d'Ascó II ha superat el límit durant 'diverses hores'

El Punt: La Coordinadora Anticementiri Nuclear fa una conferència avui a Valls