lo carrer del riu

14 d’abril, 2010

Barça 3 - Depor 0

Puyal 140410

El Barça ha fet un pas més en direcció al títol de Lliga. Quatre dies després de recuperar el liderat de mans del Madrid al clàssic del Bernabéu, l'equip blaugrana ha superat amb nota la primera de les set finals que li resten per revalidar el títol, derrotant també el Deportivo al Camp Nou per 3-0. No hi ha hagut dubtes en cap moment que ho aconseguiria, perquè els de Guardiola han sortit des del minut 1 amb una intensitat i una voracitat ofensiva que no feia pressagiar altra cosa que una pluja de gols sobre la porteria d'un Dépor un tant acomplexat per l'allau de futbol que li queia al damunt. No ha trigat el Barça a amenaçar amb un primer xut al pal de Pedro des de dins l'àrea i tampoc ha trigat a marcar, ja que al quart d'hora Bojan ha situat l'1-0 al marcador del Camp Nou transformant una altra letal assistència de Xavi obrint en canal la defensa gallega. El que sí que ha trigat és la sentència. Si alguna cosa se li pot retreure als jugadors blaugranes ha estat el poc rendiment que han tret de la seva abundant producció ofensiva. Però Aranzubia hi ha posat de la seva part, salvant el 2-0 davant Jeffren primer i en vaselina de Messi després. Alves també ha topat amb el travesser després d'una xilena espectacular. Però el monòleg blaugrana ha estat tal que els de Guardiola fins i tot s'hi han acomodat un pel massa, amb alguna delicatessen entre Messi i Alves, però també amb accions cada cop més complicades entre la tupida defensa de Lotina, que no s'han traduït en res i que han permès el Depor arribar fins a ben entrada la segona part amb la derrota mínima. Sergio sota pals, Aranzubia i de nou sota pals Laure han evitat el gol blaugrana, però en tres minuts mal comptats, Pedro ha fet el 2-0 des de 40 metres aprofitant un refús defectuós del porter Aranzubia i Touré ha aconseguit el 3-0 definitiu rematant fort dins l'àrea en una jugada de corner. No calia més, el Barça ha dosificat l'esforç fins al final, pensant en el derbi de dissabte, amb l'objectiu assolit i amb 6 punts d'avantatge a la classificació sobre el Reial Madrid, que avui estarà obligat a guanyar al camp de l'Almeria si no vol veure la Lliga pràcticament sentenciada. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit