lo carrer del riu

03 d’abril, 2010

Barça 4 - Athletic 1

Puyal 030410

El Barça torna a ser líder de la Lliga a l'espera del que faci el Reial Madrid aquest diumenge al camp del Racing. Cami del clàssic de la setmana que ve al Bernabéu, l'equip blaugrana ha fet els seus deures aquest vespre, derrotant l'Athletic per 4-1 al Camp Nou i assegurant-se arribar al duel amb els madridistes, com a mínim, amb els mateixos punts que els de Pellegrini. Guardiola, que va demanar màxima atenció per al partit amb l'Athletic, ha format un onze titular inesperat, amb Txigrinski a la defensa, amb Maxwell a l'esquerra de l'atac i amb Jeffren davant, a més de Bojan (Ibrahimovic ha notat molèsties a l'escalfament). I els seus jugadors han respost amb un bon partit, no brillant però si força intens, que han encarrilat a la primera part amb dos gols justament de Jeffren i Bojan. Messi, de nou per darrera del '9', ha portat el pes de l'atac blaugrana i d'ell ha sortit la jugada del primer gol, amb una passada a l'espai per a la pujada d'Abidal -bona reaparició després de la seva lesió-, assistència del francès al segon pal i primer gol oficial de Jeffren. El segon ha arribat en una jugada de pressió del Barça; Puyol ha robat la pilota molt endavant, ha llançat una gran assistència a Bojan i aquest ha definit meravellosament ajustat al pal. El Barça ha dominat molt el joc en aquest primer periode, amb Touré i Busquets omplint molt el migcamp, Messi liderant l'atac, Maxwell acompanyant força bé des de l'esquerra, Puyol fent oblidar Alves a la dreta i Abidal, com si no hagués estat dos mesos absent per lesió, apareixent per la seva banda i donant assistències de gol a parells. La segona, ja a la segona part, a Bojan, perquè el de Linyola fes el seu segon gol i el tercer del Barça amb una rematada inapelable. Amb el partit decidit, el Barça ha buscat més gols i ha trobat el quart -intercepció de Txigrinski, Xavi llançant la contra, Pedro assistint i Messi afusellant el seu 26è de la Lliga que li permet igualar Rooney a la Bota d'Or-, però també ha deixat la porta oberta a l'Athletic, que ha escurçat distàncies en una pilota perduda per Puyol i ha posat a prova Víctor Valdés en un parell d'intervencions de mèrit. Bon partit, bon resultat i bones sensacions del Barça davant l'Athletic, tenint en compte que el partit arribava entre els dos duels de Champions amb l'Arsenal i a una setmana del clàssic del Bernabéu. Només caldrà estar pendent dels diversos jugadors que han sortit tocats del partit, com ara Touré i Jeffren (substituïts), Piqué i Ibrahimovic. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit