lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 d’abril, 2010

ERC no acatarà la sentència de l'Estatut encara que CiU i PSC acabin fent-ho

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha assegurat aquest dijous que el seu partit "no acatarà" la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut si suposa una nova "retallada" del text, encara que CiU i el PSC acabin acatant-la, i s'ha mostrat convençut que l'independentisme en sortirà "reforçat".

Segons ha indicat Ridao, Esquerra no acatarà la sentència perquè "no pot acceptar que el text que ha estat ratificat pel poble de Catalunya" sigui modificat per "un TC cada dia més deslegitimat, que ho està fent fatal i que està en una situació de precarietat i d'interinitat impresentable".

Ridao ha recordat, en aquest sentit, que "un terç dels seus membres hauria d'haver cessat fa més de dos anys, un altre terç hauria d'anar-se'n aquesta tardor, un membre va morir i no va ser substituït, i un altre més va ser recusat en una maniobra iniqua del PP per haver comès el greu delicte de ser massa autonomista".

En conseqüència, ha recalcat, "aquesta sentència no té les mínimes condicions de legitimitat", i acceptar-la "seria una ofensa per a Catalunya". Per això ERC insistirà "en la necessitat que els partits catalans decideixin una resposta contundent".

LaVanguardia: Esquerra amenaza con no acatar la sentencia del Estatut