lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 d’abril, 2010

Lluís Salvadó veu compatible la declaració de les Terres de l'Ebre com a reserva de la biosfera amb el cementiri nuclear

Sí, home !!! Que t'has begut l'enteniment? Així ho ha assegurat en la constitució del consell promotor de la candidatura, que ha tingut lloc aquest dimarts a la Cambra de Comerç de Tortosa. El consell integra administracions, agents socials, econòmics, culturals i acadèmics, que treballen amb l'objectiu de presentar la proposta perquè sigui avaluada pel comitè estatal del Programa MaB el setembre de 2011.

Salvadó ha explicat que la qüestió nuclear ja va ser plantejada amb anterioritat als responsables estatals del Programa MaB -Home i Biosfera en les seves sigles en anglès, programa que gestiona les reserves de la biosfera- en la línia de si la presència de les dues centrals nuclears al territori, les d'Ascó-, era 'compatible' amb la candidatura de les Terres de l'Ebre a reserva de la biosfera. 'Ens van dir que era compatible', ha reiterat.

Així, tot i precisar que el projecte de cementiri nuclear al qual opta Ascó no 'va en la línia' del model plantejat per la candidatura –amb l'objectiu de potenciar l'economia productiva de les cooperatives, els productes del camp i el mar o el turisme- 'no és un projecte incompatible'. La qüestió, però, constitueix un element d'incomoditat entre alguns dels promotors de la candidatura, que veuen com els esforços per assolir aquest reconeixement es poden veure truncats per la presència del MTC.

El Punt: La declaració de l'Ebre com a reserva de la biosfera és compatible amb l'MTC

Avui: El Montsià constitueix el primer consorci de Catalunya per gestionar els espais de la Xarxa Natura 2000 de la comarca

1 comentari:

Toti ha dit...

Quin personatge!! Entre cínic, capellanet, intrigant...