lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 d’abril, 2010

Puigcercós diu que Espanya està "espantada"

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat aquest diumenge des de Lleida que Espanya està "espantada" respecte Catalunya i ha afegit que una possible renovació dels membres del Tribunal Constitucional seria una "anècdota". Segons Puigcercós, una renovació de l'òrgan jurídic només comportaria una dilatació del procés estatutari i per això s'ha mostrat partidari una vegada més de trencar amb aquest sistema i apostar fermament pel dret a decidir.

Segons el president d'Esquerra, els mateixos membres del Constitucional d'ara o uns de nou diran el mateix, és a dir, que el que vol una part de la societat catalana, tant els que van votar sí a l'Estatut com els que no, no cap a la Constitució espanyola. En aquest sentit, Puigcercós ha assenyalat respecte als possibles contactes entre PSOE i PP de renovar els membres del TC, que només és una 'tàctica dilatòria' perquè en aquests moments 'Espanya està espantada'.

Puigcercós ha afegit que amb el procés de les consultes independentistes, des d'Espanya han vist com hi ha un sector de la societat catalana que es mobilitza i que "decideix que ja n'hi ha prou" apostant per un estat propi. Així mateix, també ha recordat tot el rebombori que van ocasionar els editorials dels diaris catalans a favor de l'Estatut.

Per Puigcercós, en aquests moments PSOE i PP "estan guanyant temps perquè no saben que fer", ja que tots "volen retallar i esmicolar", en referència a l'Estatut. En aquest sentit, el líder d'ERC ha dit que no es tracta d'un problema d'articles sinó de dignitat i de deixar clar que "qui mana són ells sense cap tipus de diàleg possible". directe.cat: ERC insta PSC, CiU i ICV a impulsar una reforma 'en profunditat' del TC espanyol o sumar-se a l'independentisme

Cap comentari: