10 de maig, 2010
Els vins del Priorat i el Montsant, els millors segons el crític americà Robert Parker
Segons el crític nord americà Robert Parker, un 22% dels 100 millors vins espanyols són catalans. Entre aquests, destaquen els vins del Priorat i del Montsant, que ocupen els vint primers llocs de la llista dels millors vins d'Espanya elaborada pel crític i publicada a la revista The Wine Advocate. La Denominació d'Origen (DO) catalana amb més presència és la Denominació d'Origen de Qualitat (DOQ) Priorat, amb 57 vins, 8 dels quals entre els 10 primers amb més de 94 punts. Darrere hi ha la DO Montsant amb 22 vins. La DO Terra Alta disposa de 10 vins a la llista, i la DO Conca de Barberà en té cinc. Segons Parker, el millor vi de l'Estat espanyol, amb 98 punts, és el Clos Erasmus, del 2007 i del celler Clos i Terrasses, del Priorat. El segueix el vi Espectacle del Montsant, del 2007 i amb els mateixos punts, i en tercer lloc hi trobem altre cop un vi del Priorat. Segons el conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, aquests resultats evidencien que a Catalunya hi ha un sector vitivinícola «viu i potent». Oriol Guevara, de l'Institut Català de la Vinya i el Vi, també s'ha mostrat molt satisfet.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada