lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 de maig, 2010

L'Eurogrup es reuneix per ultimar el pla de rescat de Grècia

Els ministres d'Economia i Finances de la zona euro, l'Eurogrup, es reuneixen avui de manera extraordinària a Brussel·les per ultimar el pla de rescat a Grècia. En la reunió, presidida per Jean-Claude Juncker, s'ha de discutir sobre el paquet de mesures per ajudar Grècia a reduir el seu elevat dèficit a través de préstecs d'emergència, que s'espera que ascendeixin a uns 135.000 milions d'euros fins a 2012, aportats pel Fons Monetari Internacional (FMI) i la UE.

Per garantir que no hi haurà cap incompliment en els pagaments del pla d'ajuda que rebrà per part dels països de la Unió Monetària i del FMI, el govern grec aplicarà dures mesures d'austeritat que han encès els ànims dels sindicats, amb els primers enfrontaments als carrer d'Atenes entre la policia i manifestants protestants per les mesures.

Entre les mesures que vol posar a terme el govern del primer ministre, Giorgos Papandreu, hi ha importants retallades dels salaris dels funcionaris, l'apujada d'impostos, la congelació dels salaris privats i la intenció d'incrementar l'IVA dels carburants, l'alcohol i el tabac, entre d'altres productes. Unes mesures que no són gens ben vistes pels sindicats, que ahir es manifestaren, en motiu del Dia Internacional del Treballador, en contra del pla d'austeritat grec. Les manifestacions, a més, van acabar amb enfrontaments entre manifestants i policia.