lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de maig, 2010

Raimon torna a Xàtiva després de vuit anys

Raimon-He mirat aquesta terra

Feia vuit anys que Raimon no actuava a la seva vila natal, Xàtiva. Avui ho fa per partida doble, en dos recitals antològics al Gran Teatre: el primer, a dos quarts de vuit del vespre, i el segon, a les onze de la nit. I a més a més, demà oferirà un tercer concert que serà enregistrat per TV3.

Quan els responsables de programació de TV3 van expressar la seva intenció d'enregistrar algun dels dos concerts d'avui, es van trobar que ja no hi havia espais, i és per aquest motiu que Raimon va accedir a fer un tercer concert. Serà a dos quarts de vuit del vespre, també al Gran Teatre de Xàtiva. El recital antològic de Raimon inclou cançons seves i també poemes musicals d'Ausiàs March, Jaume Roig, Salvador Espriu i Pere Quart, entre altres. A més, és probable que avanci algunes cançons del seu proper disc, 'Punxa de temps', que sortirà a la llum d'ací a poc temps.

Raimon va començar a cantar en públic l'any 1961. Dos anys abans havia compost 'Al vent', que es publicaria en disc el 1963 i que esdevindria l'himne de tota una generació i el símbol de la Nova Cançó. Des d'aleshores, ha dedicat tota la seva vida a fer i cantar unes cançons que ha portat per mig món.