lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de juny, 2010

Catalunya acorda amb Aragó ensenyar català des de les escoles fins a les universitats

El conseller d'Educació de la Generalitat, eMaragall, i la consellera del Departament d'Educació, Cultura i Esport d'Aragó, María Victoria Broto, han signat un protocol per a l'ensenyament del català des de l'etapa primària fins a la universitària "atenent a la vinculació històrica, cultural i lingüística entre les dues comunitats".

Segons l'acord publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), els dos departaments han manifestat el seu interès a la promoció de l'ensenyament de la llengua catalana i el desenvolupament de recursos pedagògics en català, així com en "contribuir activament" en la consecució d'aquest objectiu.

El protocol de col·laboració, de tres anys de vigència, "promou l'ensenyament del català en l'educació", de manera que els dos departaments es comprometen a actuar coordinadament per iniciar intercanvis d'estudiants, inspectors i directors entre comunitats en estades professionals i lingüístiques. D'entrada, es crearà un grup de treball per promoure, seguir i avaluar els projectes relacionats amb el protocol. A més, els dos departaments facilitaran l'intercanvi de professors de català en comissió de serveis durant tot un curs escolar.

Segons l'acord, els dos departaments han considerat que l'estudi recíproc de les llengües i les cultures "contribueix a la comprensió i a la solidaritat de les persones", i que la col·laboració en l'àmbit de l'ensenyament afavoreix la inserció dels joves en el món laboral.