lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de juny, 2010

Ciutadans pel Canvi reclama el compromís de redactar la llei electoral la pròxima legislatura

La comissió promotora de la ILP per una llei electoral a Catalunya, impulsada per Ciutadans pel Canvi (CpC), ha emplaçat aquest dilluns els partits polítics a aprovar a fer el debat sobre l'esmena a la totalitat de la seva iniciativa abans que acabi la legislatura.

Els partits ja van fer un intent fallit aquesta legislatura per pactar una llei electoral, i CpC vol que la legislatura acabi almenys amb un nou compromís per desencallar el projecte després de les eleccions. A través d'una comissió promotora, aquesta associació –que forma part del mateix grup parlamentari que el PSC-, va impulsar una ILP que aposta per una nova llei electoral i que ha recollit 90.000 signatures.

Després que la ponència parlamentària acabés sense acord, aquest dilluns la presidenta de CpC, Carme Valls, ha emplaçat els partits a utilitzar aquesta ILP per adquirir un nou compromís en aquesta matèria. Valls ha proposat als grups parlamentaris que facin el debat a totalitat de la ILP abans del final de la legislatura, de manera que quan comenci el proper període de quatre anys ja s'hagi de crear la ponència obligatòriament.