lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de juny, 2010

El PSC obre la porta a la llibertat de vot sobre la prohibició dels toros

El PSC obre la porta a donar llibertat de vot en la discussió final sobre la prohibició de les corrides de toros al Parlament. La direcció socialista s’ha començat a mostrar sensible a la petició que la setmana passada va fer el conseller d’Economia, Antoni Castells, en aquest sentit. La posició també té el suport d’uns 320 militants del partit, aglutinats al voltant del regidor socialista de Sant Cebrià de Vallalta (Maresme), Carles Marco.

Durant el debat parlamentari de la ILP, el PSC es va posicionar de manera fèrria a favor dels toros, i quan es va debatre la prohibició en comissió hi va votar en contra al costat del PP i Ciutadans. Però la mesura va tirar endavant, pendent només de l’aprovació en el plenari al mes de juliol, amb el suport de CiU, ERC i ICV.

Tot i això al si del grup socialista hi ha diputats que són contraris a les corrides de toros, com es va posar de manifest en la votació inicial de la ILP. Quan es va discutir si s’admetia a tràmit el PSC va permetre llibertat de vot, però en prosperar la iniciativa antitaurina va ordenar a partir d’aleshores disciplina en contra de la supressió dels toros. El PSC tem la reacció que hi haurà a Espanya si se suprimeixen les corrides, i a més un sector del partit és vivament protaurí