lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de juny, 2010

El senat espanyol aprovarà que es reformi el TC la setmana que ve

... i després, el Congrés dirà que no!!! El ple del senat debatrà finalment la reforma de la llei del Tribunal Constitucional espanyol, a proposta de l'Entesa Catalana de Progrés i de CiU. En efecte, avui el PSOE ha acceptat que s'inclogui aquest punt en l'ordre del dia del ple de la setmana que ve i ha anunciat que votaria a favor de la tramitació. Els partits catalans volen que, amb la reforma, els magistrats que tenen el mandat caducat no pugin romandre en el càrrec més de sis mesos i que quan s'hagi de dictar sentència sobre un estatut no passi més de mig any.

La portaveu socialista ha deixat clar que la votació favorable dels senadors socialistes no vol dir 'de cap manera' que impliqui un vot a favor al congrés, on el PSOE i el PSC comparteixen grup. Des del dia 22, doncs, la reforma passarà al congrés, que la negociarà i la debatrà passat l'estiu.

La proposta de reforma que es veurà al ple de la cambra alta recull els termes del document que van pactar CiU i el tripartit al Parlament de Catalunya i que van presentar el mateix dia que el president de la Generalitat, José Montilla, va intervenir a la Comissió General de les Comunitats Autònomes.