lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 de juliol, 2010

La retallada de l'Estatut fa crèixer l'independentisme i desmobilitza els partidaris de la via autonòmica, segons el CEO

El Baròmetre d'Opinió Política d'Estiu del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) constata allò que ja és palpable al carrer. Els partidaris de la independència creixen a Catalunya arran de la topada amb l'Estat espanyol per la retallada de l'Estatut. Fins a un 24,3% dels enquestats aposten perquè Catalunya sigui un Estat independent (en l'anterior onada eren un 21,5%) que, sumats als que voldrien que fos un Estat federal, augmenten fins a un 57,6% els partidaris de que Catalunya esdevingui un Estat. L'enquesta, que va ser realitzada entre el 28 de juny -data de la sentència del Constitucional espanyol- fins al 8 de juliol mostra que alhora que el creixement de l'independentisme va acompanyat d'una davallada dels partidaris de l'autonomia, que veurien la retallada de l'Estatut com el fracàs d'aquesta via.

Les relacions entre Catalunya i l'Estat espanyol ja són vistes per la ciutadania com el quart problema més important que afecta al país, només per darrere de l'atur, la situació econòmica i la insatisfacció per la política. Aquesta percepció ha anat en augment en els darrers anys. Després de la sentència de l'Estatut un 20,8% dels catalans ho assenyalen com un dels principals problemes mentre que a l'abril d'aquest mateix any la xifra tan sols arribava al 14%. La preocupació per les relacions amb l'Estat espanyol han experimentat un fort creixement en els darrers anys agreujat sobretot en els darrers mesos que ha arribat a doblar les xifres que es registraven al març de 2007.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquest punt és molt important. El dia del referèndum, mobilitzar a la gent serà la clau que surti un resultat favorable o no. I anem pel bon camí!