lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de setembre, 2010

L'MTC monopolitzarà la campanya electoral a l'Ebre

La CANC intensifica les mobilitzacions, que culminaran el 7 de novembre a Ascó Mentre al País Valencià comencen les mobilitzacions contra la instal·lació del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears a Zarra, a les Terres de l'Ebre s'intensifiquen els actes, a favor i en contra, per la possibilitat que el Consell de Ministres acabe optant per la segona candidatura. En aquest sentit, la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) i el Grup Intercomarcal Veïns d'Ascó faran la primera protesta diumenge que ve, quan tallaran la C-12 a l'altura d'Ascó. El calendari de mobilitzacions continuarà el 17 d'octubre amb una caminada reivindicativa des de Móra d'Ebre fins a Ascó que seguirà el camí de sirga. A més, durant el mes d'octubre es faran xerrades informatives a les capitals de comarca i el 7 de novembre, just abans de l'inici de la campanya electoral, es convocarà una manifestació a Ascó contra el cementiri nuclear.

Un altre dels objectius de la CANC és aconseguir que el PSC i CiU es pronuncien sobre el cementiri nuclear en vista a la pròxima legislatura. És per aquest motiu que les pròximes setmanes mantindrà reunions amb els dos partits i assistirà a tots els actes comarcals de precampanya electoral del PSC i CiU per exigir-los que es defineixin públicament. Una pressió que també exerciran les plataformes veïnals de la Ribera d'Ebre, que defensen la instal·lació de l'MTC a Ascó. “Demanem a CiU i el PSC que rectifiquen i es manifesten a favor de l'MTC”, ha dit el portaveu del Grup Veïnal Ribera d'Ebre, Josep Maria Alcalde. I en cas que no rectifiquen, anuncien que reclamaran als veïns de la Ribera d'Ebre que voten en blanc en les eleccions al Parlament. A Flix ja va guanyar el vot nul en les darreres eleccions europees. D'altra banda, els partidaris de l'MTC volen reunir-se amb el Ministeri d'Indústria aquesta setmana.

CANC: La CANC i Veïns d’Ascó continuaran amb les mobilitzacions mentre no es retiri definitivament la candidatura d’Ascó

2 comentaris:

Zarrandonga ha dit...

Que curiós dos convergents de les plataformes del Si al cementeri nuclear,Ferrús d' Ascó i Papaseit de Miravet, demanant el vot en blanc per les eleccions. Així no fareu mai a Mas president!
JOJO!

Anònim ha dit...

ABOCADOR DE TIVISSA
Sergi Saladié

Actualitzat a 31/12/2003

L’anunci de la construcció d’un nou abocador al municipi de Tivissa topa amb l’oposició de diverses entitats ecologistes. El canvis en el mapa polític municipal i comarcal després de les eleccions provoquen l’ajornament de la decisió final sobre l’abocador.
A començament d’any la Plataforma per la Defensa de la Ribera d’Ebre va celebrar una assemblea a Móra d’Ebre amb la presència de més de tres-centes cinquanta persones, on es va acordar demanar la paralització del projecte de nou abocador i aturar l'entrada de residus del Baix Ebre a l’abocador en consorci.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va donar suport als acords de l’assemblea. També des del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) es va donar suport als plantejaments de la Plataforma. De fet, el debat sobre el projecte del macroabocador va estar present durant la campanya electoral dels partits polítics per a les eleccions municipals del mes de maig. Els resultats de les eleccions van significar un canvi en la composició de l’ens comarcal en què Convergencia i Unió (CiU) va perdre la majoria absoluta que tenia fins al moment, la qual va recaure a mans d’un pacte de govern entre el PSC i ERC.
QUI SON AQUEIXA GENT!!?