Toni Borrell, alcalde de Miravet, ha dit que s'hi pretenen potenciar les activitats lúdiques i culturals per tal d'afegir més valor al de monument històric: “Volem fer del castell un monument amb molta més vida: més concerts, més exposicions, fins i tot algunes pinzellades teatrals. Que la gent que ja l'hagi visitat pugui gaudir-lo també d'una altra manera”. Aquest 2011 hi ha prevista una inversió de 10.000 euros per remodelar la zona d'accés i 3.500 euros per a la reparació dels problemes d'humitat de la teulada de recepció.
Des de l'any 2004, el castell no ha parat d'incrementar el nombre de visitants, passant de 26.000 persones fa set anys a les més de 36.000 de l'any 2010. Un increment del 36'6% que l'ha consolidat com el tercer monument en nombre de visitants del país gestionat pel Museu d'Història de Catalunya després dels monestirs de Sant Pere de Rodes i de Santes Creus.
En els darrers quatre anys s'han portat a terme al castell de Miravet cinc actuacions i n'hi ha una de programada. “És un procés que encara no s'ha acabat”, explica Carles Brull, arquitecte que supervisa les intervencions al castell de Miravet des del 2007. S'estan fent actuacions per dues vies: per una banda, recerca arqueològica de l'evolució de la història del castell i, per l'altra, la seva recuperació i posada en valor. Les actuacions al refectori són les més recents: van començar el juny del 2010 i està previst que finalitzin aquest 2011. S'hi havien descobert restes arqueològiques importants on prèviament es volia construir el centre d'interpretació. Es van enderrocar les estructures interiors del menjador medieval i en el subsòl de la nau s'han documentat construccions del castell andalusí del segle XI. També van sortir tres pilars centrals, murs i estructures associades que explicaven la transformació del castell musulmà en fortificació templera.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada