lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de juliol, 2011

Tretze milions de turistes alteren cada any el cicle vital de les balenes

Uns 13 milions de persones participen cada any en activitats relacionades amb l'observació de balenes, una indústria que mou 2.100 milions de dòlars (uns 1.493 milions d'euros) l'any, segons el Fons Internacional pel Benestar Animal (IFAW).

Aquesta activitat, però, no està absenta de polèmica. Experts en el camp de la biologia marina i diverses organitzacions han denunciat el greu impacte que té en el comportant natural d'aquest animals. Segons apunta un article de la BBC, les activitats d'observació afecten directament la capacitat d'aquestes espècies cetàcies per alimentar-se, descansar i criar els seus fills.

En el difícil equilibri entre els beneficis econòmics que reporten les activitats que es generen al voltant d'aquests animals i la necessitat de preservar el seu medi medi natural, la Comissió Balenera Internacional (IWC) s'ha reunit aquesta setmana a Jersey per discutir sobre alguns aspectes preocupants al voltant d'aquesta indústria.

L'activitat d'observació de balenes, iniciada a meitats del segle passat als EUA, s'ha estès a 120 països arreu del món i està experimentant un fort creixement a Àsia i a l'Amèrica Llatina.

Cap comentari: