lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de setembre, 2007

Carod creu que "mai" com ara s'ha vist "amb tanta claredat" que Catalunya "necessita un estat propi"

Durant l'ofrena floral d'ERC al monument de Rafael de Casanovas.

Carod-Rovira ha remarcat que aquest dimarts és 'un dia de memòria històrica' i que van a l'ofrena 'per fer un homenatge a les persones que van defensar fa 300 anys el dret i la llibertat de Catalunya a organitzar-se políticament d'acord amb els criteris de l'època'. En aquest sentit, ha recordat que el 2014, la data que ell mateix va proposar per celebrar un referèndum, farà 300 anys dels fets de l'Onze de Setembre. Carod ha reiterat la seva proposta sobiranista.

Per Carod, 'mai com la data d'avui, el 2007, s'havia vist amb tanta claredat que Catalunya com a nació i el poble català com a societat diferenciada, necessita tenir un estat propi'. El líder d'ERC creu que Catalunya ha de 'recuperar' allò que 'va perdre l'11 de setembre del 1714'. Carod ha dit que 'un estat serveix' per 'assegurar el nivell adequat de qualitat de vida, de modernització econòmica i d'igualtat d'oportunitats', d'una banda, i per 'garantir l'expressió lingüística, cultural i nacional'. El líder d'ERC creu que l'estat espanyol 'ni assegura ni garanteix cap de les dues coses'.

Davant d'això, el també vicepresident del Govern ha afegit que 'el millor que li pot passar a Catalunya és que continuï el procés, iniciat els darrers temps, de sobiranització progressiva del catalanisme' fins aconseguir que 'la majoria de les forces polítiques catalanes optin per una Catalunya sobirana' i que 'el poble català pugui expressar amb llibertat el seu futur'.

Cap comentari: