lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de setembre, 2007

El jutge deixa en llibertat provisional sense mesures cautelars el gironí Jaume Roura

La fiscal de l'Audiència Nacional, María José Checa, demanava llibertat sota fiança de 10.000 € per Jaume Roura, el jove identificat per cremar fotografies de la família reial a la plaça del Vi de Girona El president del jutjat d'instrucció número 1 de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, ha ordenat la llibertat provisional sense mesures cautelars per a Jaume Roura, el jove que davant el jutge s'ha declarat autor de la crema de fotografies dels reis a la plaça del Vi de Girona el passat dia 13. El jutge no dubta que hi hagi delicte d'injúries greus a la Corona, però al contrari de la fiscal, no considera que pugui fugir i per tant, decideix no ordenar mesures cautelars contra ell.

Ara el cas es trasllada a la Fiscalia perquè en deu dies pugui formular el seu escrit d'acusació on es demani, si així ho considera, la celebració de judici. Jaume Roura queda com a imputat amb càrrecs i haurà de fixar un domicili perquè comparegui quan sigui citat.

La fiscal de l'Audiència Nacional, María José Checa, en canvi, havia demanat llibertat sota fiança per a Roura, segons ha informat el seu advocat Bernat Salelles. I no només això sinó que també havia exigit que si Roura no pagava la fiança abans de 48 hores, ingressés a la presó.

En català

Roura ha declarat en català amb traductor de l'Audiència Nacional durant 10 minuts i ha reconegut els fets. Sobre l'altra possible autor material dels fets, Roura s'ha acollit al dret al silenci i no ha revelat la seva identitat. Ara queda saber quina decisió prendrà el magistrat encarregat del cas, Santiago Pedraz.

Roura, de 30 anys, ha entrat a declarar a l'Audiència Nacional, acompanyat per la seva xicota, el seu advocat, desenes de companys que s'ha desplaçat amb ell a Madrid i una gran expectació dels mitjans de comunicació.

Concretament, unes 60 persones van acompanyar ahir a la nit en autobús Jaume Roura en el seu viatge cap a Madrid per declarar davant de l'Audiència Nacional pel presumpte delicte d'"injúries greus a la Corona" . L'autocar va sortir a les 23:00 de l'Estació d'Autobusos de Girona, va fer una parada per recollir més gent a Barcelona i va viatjar tota la nit en direcció Madrid.