lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 d’octubre, 2007

El Vaticà revela el Judici contra els Templers

El Vaticà obre els seus arxius secrets i publicarà un inèdit i exclusiu volum que recull tots els documents d'un dels grans judicis de la història: el que va suposar la fi de l'Orde dels Templers. El proper 25 d'octubre, l'Arxiu Vaticà presentarà 799 fidels reproduccions del 'Processus contra Templarios', les actes del procès de la Inquisició contra els Cavallers del Temple a començaments del segle XIV.

La publicació d'aquesta obra s'emmarca en la iniciativa 'Exemplaria Praetiosa', que consisteix en la realització d'exemplars amb tirada limitada d'obres exclusives conservades als Arxius Vaticans. El projecte preveu la publicació de reproduccions exactes, amb tot luxe de detalls, des de l'ús del pergamí fins als segells daurats, de documents de gran importància històrica.

En aquesta ocasió es tractarà del 'Processus contra Templarios', l'orde religiosa, els origens de la qual se situen a Jerusalem als voltants del 1119 i que va acabar essent suprimida por Climent V al 1314 després d'un llarg judici. A la presentació hi participarà l'Arxiver i Bibliotecari de la Santa Esglèsia Romana, Raffaele Farina, el prefecte del Arxiu Secret Vaticà, Sergio Pagano, i experts com l'historiador Franco Cardini i l'arqueòleg i escriptor Valerio Massimo Manfredi.

-No, si fins i tot en treuran calés !!!