lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 d’octubre, 2007

L'esquerra independentista convoca desenes de mobilitzacions per reclamar la sobirania dels Països Catalans

Diverses organitzacions de l'esquerra independentista han decidit convocar en els propers dies una trentena de mobilitzacions en poblacions catalanes, valencianes i balears per reclamar la sobirania dels Països Catalans. En una roda de premsa, els convocants, entre els que hi ha la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Maulets, Endavant o el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), van explicar que la crema de fotos dels reis és "només una eina" en la seva lluita per aconseguir la sobirania i que la continuaran utilitzant.

Xavier Pellicer, membre d'Alerta Solidària, i Joaquim Arrufat, de la CUP, van assegurar aquest dimecres que la crema és "simbòlica" perquè el rei és el "símbol" de la unitat d'Espanya. En aquest sentit, van detallar que aquests accions s'emmarquen en "l'estratègia" del moviment per aconseguir uns "Països catalans lliures i socialistes". A través d'un comunicat, els col·lectius de l'esquerra independentista també van afegir que la figura del rei és una "institució anacrònica, situada a dalt de tot de l'Estat per les armes i per voluntat del dictador feixista i que té les mans tacades de sang". Així mateix, van exposar que actualment aconseguir l'autodeterminació dels Països Catalans no és "legal" en l'actual marc jurídic espanyol i van recalcar que seguiran "desobeint lleis que posen impediments" a l'assoliment d'aquest objectiu.

Aquest dijous, membres de col·lectius independentistes s'han desplaçat a Madrid en solidaritat amb els nous encausats per la crema de retrats del rei el passat dia 22 de setembre a Girona i que han declarat a l'Audiència Nacional. A més a més, per avui també hi ha previstes concentracions a les universitats de Lleida, Girona, Tarragona, Alacant, així com a la UAB. El divendres s'ha convocat un acte al barri de Sants amb la participació de Jaume Roura (el primer inculpat per la crema de retrats del monarca) i durant tot el cap de setmana nombroses poblacions celebraran concentracions o manifestacions independentistes.