lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de desembre, 2007

Ibarretxe creu que creix el sentiment sobiranista a Catalunya i el País Basc

Ibarretxe 141207 CATr El lehendakari, Juan José Ibarretxe, ha assegurat avui que a Catalunya i Euskadi "creix dia a dia el sentiment de pertinença a la nació, que el futur ens pertany i que nosaltres som qui hem de definir-lo, els que aquí vivim i treballem".

En declaracions a Catalunya Ràdio, Ibarretxe ha considerat "legítimes" les queixes perquè el PNB votés en contra de la reprovació de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, al Congrés a canvi de partides pressupostàries, però ha subratllat que també és "legítim" que cada formació política faci a Madrid "el seu propi joc".

No obstant això, Ibarretxe ha assenyalat que la voluntat d'"escriure el nostre futur del nostre propi puny i lletra" és un element que "uneix més" Catalunya i Euskadi "que les petites diferències que puguin existir".

El lehendakari ha remarcat que la decisió del PNB en relació amb la reprovació d'Álvarez "forma part de la política de Madrid".

D'una altra banda, Ibarretxe ha diagnosticat que "el que avui hi ha a Catalunya és un natural sentiment de recuperació del sentit de pertinença (...) i de construcció de la nació catalana" arran de la frustració al voltant de l'Estatut i que aquest sigui discutit en el Tribunal Constitucional.