lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de desembre, 2007

Montilla insta els catalans a estalviar aigua davant d'"una sequera sense precedents"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha fet una crida als catalans perquè intensifiquin l'estalvi d'aigua davant "la sequera sense precedents" que viu Catalunya i que la manté en situació d'"excepcionalitat".

Montilla ha visitat la presa d'Oliana (Alt Urgell), on ha constatat personalment la situació de falta d'aigua als pantans catalans.

El president català ha assenyalat que l'escassetat de pluges i el descens de les reserves d'aigua han obligat la Generalitat a accelerar les obres en dessalinitzadores per proveir les zones metropolitanes, a l'hora que s'ha prorrogat el decret de sequera.

En aquest sentit, Montilla ha explicat que l'executiu català afronta el problema des de diversos fronts, ja que "s'estan fent obres d'emergència per garantir el subministrament", i igualment, "s'està treballant per recuperar aqüífers i accelerant obres que ja estaven en marxa per garantir l'aigua".

L'objectiu d'aquestes obres, ha subratllat, és "assegurar l'aigua de boca i les activitats a les zones més poblades", mentre ha recordat que altres de les actuacions previstes són "obres que permetin utilitzar aigua depurada per a reg".