lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de desembre, 2007

Neix un moviment municipalista a favor del dret a decidir

Un grup promotor format per uns 40 càrrecs locals de Catalunya presentarà aquest dimarts un manifest d'alcaldes i regidors en el qual es proposa articular un moviment municipalista "a favor del dret democràtic del poble català a decidir lliurement el seu futur".

Aquest manifest, que serà presentat davant del Parlament de Catalunya tres dies després de la manifestació pel dret a decidir sobre les infraestructures que es va celebrar a Barcelona i en la que van participar milers de persones, porta per títol "Decidim!".

Segons els alcaldes i regidors impulsors, "les necessitats i els reptes de futur de la societat catalana exigeixen que els nostres ciutadans es puguin pronunciar lliurement sobre tots els aspectes que afecten a la seva vida col·lectiva".

En el manifest, també s'hi assenyala que "el dret a decidir és un exercici eminentment cívic i democràtic que ha de ser reclamat i defensat des de totes les institucions que emanen de la voluntat popular i, molt particularment, des dels ajuntaments com l'administració més pròxima a la ciutadania".