lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de desembre, 2007

Puigcercós afirma que el pacte de l'Entesa ha de ser "actualitzat"

Puigcercós 291207 CATr El conseller de Governació i secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, considera que, un any després de la firma del Pacte de l'Entesa, que va fer possible el tripartit català, seria convenient "actualitzar-lo" perquè reculli nous objectius i prevegi escenaris possibles per al nou Estatut.

Segons Puigcercós, ERC plantejarà aquesta "actualització" del pacte de govern en la pròxima reunió d'"alt nivell" de representants del tripartit (PSC, ERC i ICV-EUiA), que ja ha sol·licitat Esquerra i que podria tenir lloc a principi de gener.

"No es tracta de revisar el pacte" en el sentit que defensen els sectors crítics d'ERC, ha aclarit Puigcercós, sinó més aviat d'"ampliar-lo" i "actualitzar-lo", després del primer any de vigència, per "marcar nous objectius i preveure escenaris de futur".

"Hi ha coses a millorar -ha explicat-, per exemple pel que fa a mecanismes de govern, i cal posar damunt la taula temes de futur com els traspassos previstos a l'Estatut. Ara mateix hi ha una mica d'incertesa i també una certa lentitud, si bé el ritme no és inferior al marcat durant 23 anys pels governs de Jordi Pujol". "El que estem dient -ha afegit Puigcercós- és que hem de situar-nos als escenaris de l'any vinent, en què hi haurà reptes importants com el finançament o el traspàs de Rodalies, i en el qual hem de veure com aconseguim que la part catalana tingui la majoria determinant a l'aeroport del Prat".

D'altra banda, Puigcercós considera que al marge que en la pròxima reunió de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat convocada per al 10 de gener a Madrid pugui haver petits avenços en Rodalies, "és més factible que es concretin els traspassos d'immigració, comunicació electrònica o inspecció de treball".

Pel que fa a l'Estatut, Puigcercós ha puntualitzat que "encara no hi ha res concloent que ja hagi estat decidit pel TC, per molt que pressioni el PP als magistrats", però ha advertit que en el supòsit que es produís una interpretació restrictiva de l'Estatut català, "el govern no es quedarà amb els braços plegats".