lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de gener, 2008

Mario Monti confirma que la MAT se soterrarà en els trams de paratges naturals "especialment delicats"

El coordinador europeu per a la interconnexió elèctrica amb França, Mario Monti, recull en l'informe presentat aquest dijous que a causa del caràcter excepcional del projecte de la interconnexió, s'han d'aplicar opcions tècniques també excepcionals, com ara el soterrament parcial de la línia en els paratges naturals "especialment delicats".

No obstant, Monti no ha volgut concretar quins trams se soterraran, és a dir, quins són aquests paratges, ja que aquesta decisió s'haurà d'avaluar en les pròximes setmanes. El coordinador europeu també ha observat que fa tres o quatre setmanes la paraula "soterrament" era impronunciable, però que ara aquesta solució és l'única resposta que troba per convèncer els opositors preocupats pel medi ambient i el patrimoni natural.

"És una solució que costarà molts més diners" i, per tant, "cal trobar un equilibri", examinant en quins trams la MAT tindrà un impacte molt negatiu per al medi ambient i soterrar-los, segons Monti. La policia francesa ha alliberat els set membres de la plataforma No a la MAT, detinguts aquest dijous al matí mentre intentaven manifestar-se a les portes de l'Elisi, on se celebrava la cimera hispano-francesa. Segons ha explicat el portaveu del col•lectiu, Pasqual Aguilar, els agents els han traslladat a una comissaria allunyada, on han estat retinguts durant dues hores. Després, els han advertit que no tornessin al lloc de la cimera perquè els tornarien a detenir. Els manifestants, però, han aconseguit entregar un comunicat on manifesten el seu rebuig als 400 kV als gabinet de premsa de la presidència francesa.