lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de gener, 2008

... ni amb aigua calenta !!!

El rei expressa la disposició a seguir "treballant al servei dels ciutadans" lo Rei 100108 CATr El rei Joan Carles va aprofitar ahir el sopar commemoratiu del seu 70è aniversari per manifestar la determinació de continuar al capdavant de les institucions de l'Estat al servei dels espanyols, alhora que va agrair la contribució dels ciutadans per mantenir "el rumb de la Corona" i haver aconseguit una "Espanya unida i diversa, moderna i plural, pròspera i solidària". L'acte, en el qual van participar les més altes instàncies de l'Estat, va servir per commemorar els seus 32 anys de regnat.

El rei, emocionat, va assegurar que "el compromís de la Corona amb Espanya té la millor garantia de continuïtat en el príncep d'Astúries". En el seu discurs, Joan Carles va referir-se a les víctimes de la "barbàrie terrorista", a les quals va dedicar un "emocionat record" i afecte per a les seves famílies.

Prèviament havia intervingut el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que va felicitar el rei en nom dels presents i va mostrar-li "reconeixement" i "gratitud" per haver consolidat la monarquia parlamentaria. També va prendre la paraula, de forma improvisada, el príncep Felip, que, "trencant el protocol", va elogiar, com a "fill" i com a "hereu de la corona", la figura del rei i va subratllar que el monarca segueix "ple de vitalitat" per continuar la seva tasca.

Després d'un any en què la figura del rei ha estat qüestionada per sectors de la dreta dura, unes 450 persones van homenatjar ahir el monarca. A l'acte hi van assistir la família reial al complet, Zapatero i els ministres del seu gabinet, els expresidents del govern central -excepte Aldolfo Suárez, malalt d'Alzheimer- i exministres de tots els governs d'aquests 32 anys. També hi havia presidents autonòmics, com el lehendakari Juan José Ibarretxe i el president de la Generalitat, José Montilla. A més, hi van participar els redactors de la Constitució, líders sindicals i de les patronals, entre altres personalitats. En canvi, van declinar assistir-hi Josep-Lluís Carod-Rovira, president d'ERC, i Gaspar Llamazares, líder d'IU. Per motius d'agenda, també van excusar l'assistència Jordi Pujol i José Antonio Ardanza.