lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de gener, 2008

Que no i que no !!!

Estat i Generalitat tornen a ajornar el traspàs de Rodalies La Comissió Bilateral Estat-Generalitat s'ha tancat amb un balanç agredolç, ja que la trobada, celebrada a Madrid, no ha servit per desencallar el traspàs del servei de Rodalies Renfe al Govern català. Amb tot, la reunió entre la ministra Elena Salgado i cinc consellers catalans (Joan Saura, Antoni Castells, Joaquim Nadal, Joan Puigcercós i Mar Serna) ha permès tancar acords parcials en Inspecció de Treball i Immigració i compromisos totals en d'altres matèries.

La transferència del servei de Rodalies era el punt central de la Bilateral, però no s'ha arribat a cap acord, tot i les moltes hores de negociacions. De fet, l'Executiu català va fer arribar al Govern espanyol fins a set propostes de traspàs, que no han estat acceptades per Salgado. La darrera proposta apostava per una transferència gradual del servei fins l'any 2010, de manera que inicialment hi hagués una cogestió de Rodalies entre les dues administracions per posteriorment convertir-lo en un servei exclusiu de la Generalitat. La delegació espanyola ha presentat una contraposta a darrera hora que, directament, ha estat qualificada "d'innaceptable" pel conseller Puigcercós.

Mentre l'Executiu català no té una pressa excessiva per formalitzar el traspàs del servei, el Govern Zapatero pretén tancar-lo abans de les eleccions generals del 9 de març i, de fet, confiava en enllestir-lo aquest mes. En tot cas, Elena Salgado, titular d'Administracions Públiques, ha comentat que el tema quedava posposat fins la subcomissió d'inversions, que es reunirà el 4 de febrer. El Govern Montilla no vol assumir la transferència si no va acompanyada d'una assignació econòmica que permeti posar al dia una infraestructura oblidada durant la darrera dècada.