lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de febrer, 2008

Esquerra va a Espanya a buscar la independència

Els líders d'Esquerra han volgut deixar clar, en l’acte d’inici de campanya, que 'jugar el partit' de les eleccions espanyoles té una utilitat, que és aconseguir, pas a pas, la independència de Catalunya. Sota el lema 'Objectiu: un país de primera (per això volem la independència)', el míting ha tingut lloc al Port de Tarragona, davant d’unes 400 persones.

Revalidar els resultats electorals de les últimes eleccions generals, en les quals Esquerra va aconseguir representació a les quatre circumscripcions del Principat, és un dels objectius dels independentistes. Joan Ridao, cap de llista d’Esquerra al Congrés, ha remarcat que la tria, a Catalunya, no ha de ser entre el PSOE o el PP, sinó que 'hi ha cinc forces polítiques que poden condicionar la governabilitat'.

En aquest sentit, Ridao ha presentat Esquerra com un partit 'coherent, fort i útil' ja que, segons ha dit, defensa les mateixes idees arreu del territori espanyol i ha estat capaç de guanyar la batalles ideològiques com les del dret a decidir i el concert econòmic. Tot i així, la independència és l'objectiu principal. Per això Esquerra es presenta no només al Principat, també a les tres circumscripcions del País Valencià i a la de les Illes.

Ridao ha recordat que el nou sistema de finançament i el traspàs de les infraestructures són les dues grans reclamacions dels independentistes. Esquerra vol un acord entre l'Estat espanyol i la Generalitat per eliminar en dues legislatures el dèficit fiscal de Catalunya, fer una estimació anual de la balança fiscal a partir dels fluxos econòmics i una oficina pressupostària al Congrés pel seguiment de la despesa pública; pel que fa a les infraestructures, reclamen el seu traspàs al Govern català des del ministeri de Foment. També han participat en el míting d'inici de campanya els candidats al Congrés i al Senat de la demarcació de Tarragona. En concret, el número u a la llista tarragonina i actual senador, Lluís Aragonès; el número dos a la llista i secretari a l'Ajuntament de Reus, Jaume Renyer; la número tres a llista i alcaldessa de la Fatarella, Carme Palejà, i el candidat al Senat i alcalde de Flix, Pere Muñoz. Els representants tarragonins han recordat la derogació del transvasament de l'Ebre, que va ser possible amb el suport del grup parlamentari d'Esquerra, però també ha alertat de les 'tones químiques a l'embassament de Flix', entre d'altres qüestions.

Bloc de Pere Muñoz: LA FOTO DE L'INICI DE CAMPANYA D'ESQUERRA

Cap comentari: