lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de febrer, 2008

La campanya pel dret a decidir arriba a les Terres de l'Ebre

Quinze municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre comptaran amb taules on poder signar a favor del dret a decidir. Es tracta d’una campanya impulsada per la Plataforma pel Dret de Decidir i Sobirania i Progrés, que oferiran arreu del país i fronteres enllà la possibilitat de signar, el 9 de març, a favor de la convocatòria de referèndums sobre qüestions d’interès de la població, com ara una consulta sobre l’autodeterminació.

La recollida de signatures va iniciar-se a l’abril passat però el dia que s’espera que hi haja un major volum d’adhesions és el dia de votacions per a les eleccions estatals. A les Terres de l’Ebre ja s’ha confimat que Benissanet comptarà amb una taula de recollida.

La voluntat dels organitzadors és recollir un volum molt elevat de signatures per portar-les, posteriorment, al Parlament de Catalunya. Tot i que la seua acció no pot ser considerada una iniciativa legislativa popular (ILP), es vol deixar constància d’una “pressió popular” perquè es decidisca transferir a Catalunya la possibilitat de convocar referèndums.

Els organitzadors de la campanya preveuen que la iniciativa tinga un èxit històric i han fet una crida a la participació de totes les entitats i municipis que desitgin tindre també un lloc de recollida de signatures el dia de les eleccions. Aquesta petició es pot formular a través de la seua pàgina web.

Llistat de meses

Anna Simó (ERC): "Donem suport al dret a decidir"