lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 de març, 2008

Carretero assegura que no pretén un avanç electoral a Catalunya si guanya el congrés d'ERC

L'exconseller de la Generalitat de Catalunya i líder del corrent crític d'ERC Reagrupament.cat, Joan Carretero, assegura que si la seva candidatura guanya el congrés del partit del proper mes de juny no forçarà un avanç electoral, però tampoc admetran que el govern "acati" decisions "contra Catalunya" mentre Esquerra actua de "convidat de pedra".

En concret, i segons afirma en una entrevista a la web de Reagrupament.cat, que estrena disseny, Carretero afirma que el partit ha estat últimament aquest convidat de pedra com a soci de govern, però no ha de ser impassible davant de certes decisions fonamentals per a Catalunya, com la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut i un nou finançament que impliqui l'"espoliació fiscal".

A més, també argumenta que ERC s'ha d'entendre amb CiU com a formació nacionalista, sense perdre la ideologia i l'estratègia pròpia d'Esquerra i seguint com a adversaris electorals.

Al seu entendre, aconseguir la independència implica sumar a aquesta aspiració el màxim nombre possible de gent i entendre's en "qüestions bàsiques de país". Tot i que no ha al·ludit explícitament a CiU, sinó als nacionalistes, admet que aquesta aspiració "costarà" d'aconseguir tenint en compte "discursos de gent com Duran", líder d'UDC i secretari general de la federació.

Malgrat això, Carretero afirma que "no val desistir" de l'intent d'acostament, com considera que sí que han fet els actuals dirigents d'ERC.

Entrevista a Joan Carretero i Grau (reagrupament.cat)